Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2015 23:26 - Три приказки за Исус
Автор: agej2 Категория: История   
Прочетен: 2157 Коментари: 0 Гласове:
0



 image

                              Три   приказки за Исус    

                                                1

                                                        Михаил

  Калю усети малката ръчичка, която го стисна с много топлина. Малкото личице на Мимето се засмя и Калю започна да разказва:

-         Отдавна много отдавна в небето станала война! Силен небесен ангел владеещ злото решил да погуби добрите ангели...

-         За дявола ли говориш дядо - попита Мимето.

-         Да чадо. Хората не знаят, че злото дойде от космоса и го донесе един силен и мощен в сила и ум ангел, който не беше в началото дявол и сатана.

-         Какво е дявол? - попита Ицо.

-         ...дявол, значи - клеветник, а сатана значи престъпник - поклати глава старецът.

-         Разказвай бе дядо - нетърпеливо подкани малкото Миме.

-         Битката била нечувана и невиждана. Мощните ангели не се биели с пушки и бомби. Не се удряли с ръцете си, а използвали енергията на своите умове. Това е най-страшното и най-силното оръжие. Армията на добрите ангели предвождал Бог в лицето на Своят Син Исус Христос. Исус бил облечен в доспехите на славата и носел в битката името  Арахангел Михаил.

-         Какво е Архангел бе дядо? - пак се обади Мимето.

-         Архангел значи най-голям в сила, мъдрост и власт, а Михаил значи, че е като Бог своя Баща.

-         Това значи ли, че Михаил - Исус Христос е Бог? - попита и Ицето.

-         Абе бате, щом баща му е Бог и Той е такъв. Тате е човек, за това ние сме също човеци...

-         Да Миме така е. Само Бог можеше да застане срещу злото и да го победи. Битката в космоса завърши с победа на Исус над злото... дявола и неговите зли войни наречени демони бяха премахнати от космоса и заключени на Земята.

-         Защо бе дядо така е станало? - смутено попита Ицо.

-         Защото никой от космическите същества не ги прие на своята планета. Само Адам и Ева ги приеха и отвориха вратата на планетата, за да влезе злото.

-         Значи има извънземни!...  - уплаши се Ицо.

-         Да синко, но не се плаши! Извънземен е произходът ни. Нали Самият Бог е извънземен. Ако сме добри и молим Исус за закрила, няма от какво да се страхуваме. Бог в космическата битка е победил злото. Борбата сега е на Земята във всеки от нас. Кого ще изберем? Към злото ли ще се присъединим или при Исус ще отидем?

-         Разбрах дядо и всичко е в ума, защото там е най-важната битката - засмя се спокоен Ицо - Защо обаче учените се чудят дали има извънземни?

-         Защото сатана е хитър враг и с моща си ни заблуждава постоянно, че го няма или, че е от добрите...

-         Дядо къде ги научи тези неща... - изчурулика Мимето.

-         В Библията ги пише дъще! И аз като вас не четях много, ама имах въпроси, на които никой освен тази велика книга не ми отговори.

-         Какво станало после? - нетърпеливо се обади Ицо.

-         Спете сега, а утре отново ще продължим  - засмя се добрият и щастлив дядо Калю.  ( по Откровение 12гл.7-13ст...)

                                                                  2

                                                          Защо човек?

 

       Вечерта дойде и двете внучета се сгушиха до дядо Калю и зачакаха продължението на обещаната приказка.

-         Дядо, Исус станал Арахангел Михаил, за да спаси ангелите в небето. Победил дявола и го изхвърлил от космоса, където сега всички са свободни и няма зло... - тихо каза Мимето.

-          Да умницата ми така е!

-         Но как попадна дяволът на Земята - попита Ицо.

-         След битката, победеният, но не и унищожен сатана броди във вселената... никой не го иска. Хитрият зъл ангел се превръща във враг на доброто и радостта.  Всички космически светове заключват вратите си за него и неговите последователи. Тогава дявола идва на Земята. Тук са младите Адам и Ева. Бог е казал на Адам и Ева за опасния враг, но младото семейство само трябвало да избере какво да прави. Свободата е подарена на всеки от нас. Хитрият дявол измамил първо Ева, а после и Адам сгрешил. Така вратите на планетата Земя били отворени за сатана и неговите верни на злото последователи - демони.

-         Дядо, защо Адам и Ева са били толкова глупави? - възмути се Ицо.

-         Не синко, не са! Силен и мощен е врагът - дявол (клеветник) и престъпник (сатана). Много е умен и силен той! Действа в мислите ни, побеждава ни като действа на очите и слуха ни. Внушава ни да правим лоши неща.

-         Абе бате дяволът е като рекламите по телевизията: “...пий и яж разни неща и после в болница ще се оправиш...” - засмя се Мимето.

-         Дядо като е толкова силен дяволът, как ще се спасят хората от него и демоните му? - попита пак Ицо.

-         Правилно питаш синко! Защита от дявола никой не може да ни даде, освен Онзи, който е по-силен от него!

-         Това е Исус бе бате! Той е Бог и като Творец е по-силен от творението си. Исус победил в небето сатана, изхвърлил го от космоса, значи и на земята ще го победи пак - не се сдържа малкото Миме.

-         Да деца Исус е нашата надежда и сила, за да победим злото. Сами не можем.

-         Понеже сами не можем Исус дойде на земята, за да ни помогне в битката, нали дядо - пак изчуролика Мимето.

-         Да Миме така е. Злият дявол искаше да пороби вечно планетата Земя и да си осигури царство на злото сред доброто. Той знае, че Бог обича своите деца - човеци и ще се опита да ги спаси. Покрай спасението на хората, сатана се надявал да се промъкне с хитрост отново в небето.

-         Това го разбрах, но защо Исус трябваше да стане човек от Бог? - попита нетърпеливо Ицето.

-         Лошият враг на всичко добро - дяволът обвинил Бог, че  хората на Земята не могат да спазват закона на Бог. Исус стана човек, за да покаже на всички, че законът на Бог е лесен и изпълним. Освен това Някой трябваше да замести хората за престъпленията, които са извършили в лъжа, кражба и още много неща. Наказанието е тежко и Някой трябваше да го поеме. Някой, който е скъп и достоен...

-         Знам бе дядо! Бог като Бог не може да умре за нас, защото Той е бесмъртен. За това Исус стана човек, за да умре за нас и да ни спаси от наказанието на закона, който престъпиха всички хора - прозяна се заспиващото вече Миме.

                                                             3                                                        

                                                Краят на света!

 

-         Дядо, разказвай за Исус! - примоли се Мимето.

Калю се усмихна и тихичко започна:

-         Исус учел хората да бъдат добри и да се обичат. Така нямало да има войни, болести и страдания. Важно било хората да разберат, че като правят добро, получават добро...

-         Като правят зло, ще получат зло - обади се Ицо.

-         Да синко така е. Само в правенето на добро не можеш да сбъркаш.

-         Тогава дяволът защо прави зло? - припряно попита Мимето - Защо не получава зло?

-         Ще получи дъще! Ще получи зло с наказанието, което ще го убие завинаги. Бог ще го унищожи заедно с всички негови последователи, и няма да  има повече лоши неща на Земята.

-         Защо не го е унищожил до сега Бог бе дядо? - възмути се Ицо.

-         Бог е баща на всички и не иска да убива своите деца. Бог е дал възможност на сатана и неговите последователи да се поправят и да спрат с лошите неща. Бог иска всички да видят колко лошо може да стане, ако Неговият закон не се спазва. Така като унищожи дявола и злите му последователи, никога вече да не се появи друг дявол (клеветник) и сатана (престъпник).

-         Значи скоро ще дойде краят на този свят? Ще дойде Исус и ще накаже злите, а добрите ще награди с нова преобразена планета - изфилософства малкото Миме.

-         Да дъще! Така ще е...

-         Дядо по телевизията казаха, че краят на света ще е в 2012 година. Вярно ли е!

-         Абе Бате, дяволът отново лъже! Нали в Библията пише: “ ...че за оня ден и час” никой освен Бог Отец не знае! Защо вярваш на хитрите сатанински измами?

-         Мимето е права! Кога ще дойде Исус, за да сложи край на времето за сатана и да обнови планетата ни - само Бог знае.

-         А не може ли края да дойде по-скоро? - попита Ицо

-         Може сине! Бог направи прекрасна планета, създаде красиви хора. Поръча на Адам и Ева да напълнят планетата Земя с добри, честни хора, които да се грижат за своята красива планета. Като допуснаха сатана тук на Земята Адам и Ева не изпълниха поръчката, както трябва. Земята започна да се пълни освен с добри и с лоши хора. Исус дойде и показа какво да правят добрите хора. Исус поръча на добрите хора да говорят на всички хора истината за Бог и Неговият закон. Така трябва всички да чуят и добрите да са колкото трябва...

-         Значи дяволът ще пречи на добрите да са добри и да казват истината, защото когато всички чуят истината за Бог и направят своят избор, ще дойде краят на света - краят на злото? - скокна Мимето.

-         Да деца така е!  -  засмя се дядо Калю.

(По Битие 1:27,28ст. ; Матей 24гл.:14ст. и 28гл.:19,20ст.; Откровение 20гл.; Изход20гл.!)

 







Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: agej2
Категория: История
Прочетен: 280918
Постинги: 136
Коментари: 0
Гласове: 64
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930